Network Security

Iedere organisatie heeft om de dagelijkse taken uit te kunnen voeren toegang tot het internet nodig. Maar deze verbindingen creëren ook toegangspoorten voor gevaren vanaf het internet. Criminelen kunnen deze toegangspoorten misbruiken om waardevolle of gevoelige bedrijfsinformatie te stelen.

Zonder preventieve maatregelen zijn er veel mogelijkheden om uw organisatie binnen te dringen. Denk aan phishingmails met besmette bijlagen of links naar gevaarlijke websites. Deze gevaarlijke websites maken gebruik van zwakheden in uw webbrowser. Door deze zwakheden aan te pakken, kunnen de risico’s van malware snel en effectief worden gereduceerd. Hierdoor is een optimaal ingeregelde network security van essentieel belang voor uw organisatie.

Met de snelle digitale innovatie ontstaan ook nieuwe risico’s. Risico’s die een gevaar worden voor steeds meer organisaties. Een van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de opkomst van het Internet of Things (IoT), dat zorgt voor een opmars van slimme apparaten. Al deze apparaten zijn verbonden met internet en ook met uw bedrijfsnetwerk. In veel gevallen is het echter niet zeker of deze apparaten wel goed beveiligd zijn, waardoor nieuwe risico’s ontstaan.

Malware bescherming

Malware is kwaadaardige software, zoals ransomware en computervirussen is de belangrijkste digitale dreiging voor  organisaties. Cybercriminelen gebruiken malware om de organisatie af te persen, om kostbare informatie weg te sluizen. Malware zorgt voor downtime en gegevensverlies

Deze dienst heeft als doel de belangrijkste dreigingen voor organisaties snel en effectief weg te nemen. IDEAtells focust zich daarom in eerste instantie op malwarebestrijding, met een pragmatische en doelgerichte aanpak.

Security Monitoring

Vanuit ons Security Operations Center (SOC) bewaken we 24 X 7 uw netwerk, systemen en security infrastructuur. Onze analisten werken vanuit een van de meest moderne security operations centers.

Om uw bedrijfskritische systemen goed te bewaken, hebben wij technologie die ons antwoorden geeft op de volgende vragen:

  • Asset Discovery. Welke systemen bevinden zich in uw omgeving?
  • Vulnerability Management. Zitten daar kwetsbare systemen bij?
  • Threat Intelligence: Welke bedreigingen zijn gevaarlijk voor u?
  • Intrusion Detection. Zien we verkeer dat wijst op een hacker in uw netwerk?
  • Logfile Correlation. Wat leiden we af uit signalen van verschillende systemen?
  • Anomaly Analysis. Wat wijkt er af van het normale gebruik van uw ICT?

Direct hulp nodig?